100 žena vinarija: Dve premijere i nova berba rozea

Autor: Admin 13.06.2023

Mlada vinarija premijerno je predstavila vina Monsieur Merlot i Tamjanika i pohvalila se novom berbom roze merloa koji je prošle godine rasprodat do poslednje boce

100 žena vinarija: Dve premijere i nova berba rozea

Na terasi hotela Indigo u Beogradu u nedelju uveče okupili su se vinski stručnjaci, ugostitelji, novinari, influenseri i javne ličnosti kako bi isprobali dve potpuno nove etikete vina iz vinarije 100 žena - Tamjanika 2022 i Monsieur Merlot 2021, kao i sjajni Rose iz nove berbe 2022.

Okupljanje je počelo kasno popodne, a vinoljupci su celo veče uživali, uz odabrane muzičke hitove, u dobrom društvu, izvrsnim sirevima i novim vinima mlade vinske kuće koja pokazuje sve veće ambicije na tržištu. Na prošlogodišnjem okupljanju na istom mestu predstavljena je prva berba Rose-a, tada jedinog vina u portfoliju ove kuće.

Dobro ohlađen, novi Rose pobrao je najviše simpatija među vinskom publikom, a bio je i odličan za višesatno uživanje. Zavodljive je boje, kompleksan i aromatičan, dok je nova Tamjanika 2022 ispunila sve ono što očekujete od tamjanike - sveže vino, raskošnih tropskih mirisa grejpa i limete sa finim cvetnim i začinskim tonovima.

Kako je veče odmicalo, na red je došao i Monsieur Merlot 2021, merlo koji je nastao iz prve berbe mladog i potentnog vinograda vinarije 100 žena. Zavodljiv i elegantan, sa dosta začina u završnici, idealno je zaokružio ovo sjajno vinsko druženje.