Lansirana Riedel čaša za Prokupac!

Autor: Admin 08.07.2022

Čašu po imenu Prokupac Riedel Performance u Beogradu je predstavio potpredsednik kompanije Riedel, Stefano Kanelo

Lansirana Riedel čaša za Prokupac!

Najvažnija autohtona sorta vinove loze u Srbiji sada ima i svoju čašu! Naročito brendirane čaše po imenu Prokupac Riedel Performance danas su predstavljene u Srbiji na posebnom događaju u beogradskom hotelu Square Nine, uz prisustvo svih onih koji žive za vino i od vina: vinskim profesionalcima, somelijerima, ugostiteljima, novinarima...

Lansiranjem posebne čaše za prokupac, crvena vina od sorte koja predstavlja stub našeg tradicionalnog vinarstva dobila su posebno međunarodno priznanje i stala rame uz rame sa nekim od najcenjenijih i najtraženijih svetskih vina, O ovome je, kao i o performansama same čaše, u hotelu Square Nine govorio i Stefano Kanelo, potpredsednik kompanije Riedel koja važi za apsolutnog globalnog lidera u segmentu proizvodnje vrhunskih čaša za vino.


Čaša Prokupac Riedel Perfomance napravljena je od najfinijeg kristala, izvanrednih je performansi i namenjena je tipovima vina barolo i barbaresko, kao i pino noarima iz velikih apelacija Burgundije, što je dodatni kompliment za naš prokupac i rezultate koje naši vinari postižu sa njime, iz godine u godinu pomerajući granicu mogućnosti ove svestrane i otmene sorte.

Prva količina specijalno brendiranih čaša Prokupac Riedel Performance stigla je u Srbiju zahvaljujući podršci USAID programa za konkurentnu privredu.

Čaša za prokupac još jedan je važan korak na putu ka punoj međunarodnoj afirmaciji prve autohtone sorte iz Jugoistočne Evrope koja je dobila svoj međunarodni dan – 14. oktobar, Dan prokupca.