Malvazija barrique Verkat osvojila srebro u Poreču

Autor: Admin 19.04.2023

Vinarija Verkat osvojila je 89 poena za vino Malvazija Barrique 2021 na najvećem svetskom ocenjivanju malvazija, Vinistra World of Malvasia

Malvazija barrique Verkat osvojila srebro u Poreču

Verkat Malvazija Barrique 2021 osvojila je 89 poena i srebrnu medalju na ovogodišnjem najvećem svetskom ocenjivanju malvazija, Vinistra World of Malvasia, saopštila je fruškogorska kuća Verkat, jedina na ovoj planini koja pravi vina od istarske malvazije.

- Ovo takmičenje nam je izuzetno važno i pre svega drago. Ponosni smo što svake godine Verkat Malvazije prave iskorake i dokazuju da malvazija sa Fruške gore može da stoji rame uz rame u najboljem društvu - kažu u vinariji Verkat o nagradi koja je novi kompliment njihovom jedinstvenom poduhvatu, afirmaciji malvazije kao sorte koja je našla svoj drugi dom na Fruškoj gori.

Malvazija Barrique 2021 fermentisana je u inoksu i potom u barik sudovima od mađarskog hrasta, zapremine 300 litara. Vino je odležavalo na kvascima 6 meseci u drvenom sudu, a dodato mu je i 20% malvazije iz inoksa. U kući Verkat kažu da je posredi vino raskošnih kiselina i sa kremastom notom koje duguje kvalitetnom hrastu, i sa prijatnom gorčinom za koju navode da je tipična za malvaziju sa Fruške gore.