MILANO WINE WEEK - DIGITAL 2020

Autor: Admin 24.06.2020

Od 3. do 11. oktobra, degustacije i prezentacije održaće se u 10 ključnih gradova, kao što su Minhen, Šangaj, Njujork i Toronto.

MILANO WINE WEEK  - DIGITAL 2020

Federico Gordini kreirao je događaj 2018. godine sa ambicijom da Milan pretvori u globalno vinsko čvorište na isti način kao što je to slučaj sa modom.

Prošle godine je Milanska vinska nedelja privukla preko 300.000 posetilaca na 300 mesta događaja u severnom italijanskom gradu. „Kada se naša stvarnost promeni, moramo da se promenimo u skladu sa tim. Nedelja vina Milano postala je izazov pretvarajući jaz u priliku “, rekao je Gordini. „

Tokom zaključavanja, odlučili smo da preispitamo i prilagodimo naš poslovni model kako bismo stvorili nešto što bi bilo revolucionarno i prikladno za ova vremena, pokušavajući da postignemo još veći poduhvat na međunarodnom nivou, poštujući stroge propise“, dodao je. Nedeljni događaj okupiće lidere javnog mnjenja, međunarodne stručnjake i potrošače, a uključivaće seminare, master klase, degustacije i forume koji istražuju sve, od milenijumskih navika pijenja do trendova maloprodaje vina. Sve vinske kompanije koje će učestvovati imaće svoj virtualni štand na događaju. Proizvođači će imati priliku istovremeno da predstave svoja vina novinarima i kupcima vina u 10 zemalja širom sveta, od Majamija do Pekinga, „Ponašaćemo se kao emiter koji emituje niz programa kojima se može pristupiti u realnom vremenu širom sveta. Prvi put u našoj istoriji odlučili smo da stvorimo zajedničku nit koja povezuje sve događaje u našem rasporedu “, rekao je Gordini. Kroz nedelju će se u barovima, restoranima i degustacijskim salama u Milanu održavati specijalne manifestacije Milanske vinske nedelje, uključujući večere i degustacije.