Mišlenov vodič sada i za Beograd!

Autor: Admin 08.12.2021

Beogradskih 14 lokala je uvedeno u Mišlenov dobro poznati vodič, od kojih je 12 dobilo preporuke Mišlenovih inspektora, jedan je dobio nagradu Big Gourmand, a jedan priznanje za održivu gastronomiju.

Mišlenov vodič sada i za Beograd!

Pre svega da se podsetimo šta je to Mišlenov vodič?

Da, dobro mislite. Mišlen ili Michelin jeste firma za proizvodnju guma. Naime ona je 1900. godine, u vreme kada je u Francuskoj bilo svega 300 automobila,  objavila svoj prvi vodič za turiste, kako bi podstakla novi vid drumskog saobraćaja. 26 godina kasnije, uvedene su i prve MIišlen zvezdice , koje su u medjuvremenu postale standard u ugostiteljskom biznisu. Jedna zvezdica označava prvoklasnu hranu, vrednu zaustavljanja tokom putovanja. Dve zvezdice - izvanrednu hranu zbog koje se skreće sa puta. Legendarne tri zvezdice rezervisane su za restorane zbog kojih se planira zasebno putovanje.

Nažalost, nijedan naš restoran nije dobio Mišlenovu zvezdicu, ali su sledeći restorani dobili preporuke strogih Mišlenovih inspektora:

Comunale Cafè e Cucina
Ebisu
Enso
Gušti mora
Homa
JaM
Langouste
Legat 1903
Magellan
Mezestoran Dvorište
Salon 1905
The Square

Restoran Iva New Balkan Cuisine dobio priznanje Bib Gourmand, označavajući restorane odličnog odnosa cene i kvaliteta, dok je posebno istaknut restoran Bela Reka, za posvećenost održivom kulinarstvu.