Na sajmu Prowein bezalkoholna vina

Autor: Admin 23.01.2023

Rastući segment vina bez alkohola i sa niskim sadržajem alkohola po prvi put će dobiti zasebnu sajamsku celinu, koja nosi naziv World od Zero

Na sajmu Prowein bezalkoholna vina

Vina bez alkohola, kao i ona sa niskim sadržajem alkohola, po prvi put će dobiti istaknuto mesto na sajmu ProWein u Dizeldorfu, jednom od najvećih vinskih sajmova na planeti. Ova vina biće predstavljena od 19-21. marta, u okviru sajamske celine po imenu World of Zero.

Mihael Degen, izvršni direktor dizeldorfskog sajma, rekao je za Drinks Business da će u hali 1 posetioci imati priliku da se upoznaju sa ovim važnim rastućim trendom:

- Sa celinom World of Zero mi hvatamo priključak sa trendom bezalkoholnih vina. Do sada su ovi proizvodi bili rasuti po štandovima proizvođača, uvoznika i izvodnika širom sajamskog prostora, a sada će oni biti okupljeni na jednom mestu koje će omogućiti pun fokus – rekao je Degen, dodavši da će na ovaj način posetioci iz sveta ugostiteljstva i prodaje moći da efikasno prikupe informacije o ovom segmentu vina.

​- Celina World of Zero biće zaokružena degustacionom zonom u centru postavke, a sve ovo biće zaokruženo predavanjima i panel diskusijama – rekao je.

Kako navodi Drinks Business, sajam ProWein ima reputaciju dešavanja koje brzo i agilno prati promene u svetu vina, a World of Zero je nova potvrda takve orijentacije. Degen je rekao da trend bezalkoholnih i niskoalkoholnih vina dovodi u vezu sa generacijskim promenama:

- Veća briga za zdravlje i promenjene potrošačke navike pripadnika generacije Z, od 26 do 37 godina, ključni su uzroci ovog trenda. Nedavno je pop zvezda Kajli Minog dospela na naslovne strane zahvaljujući promociji bezalkoholnog penušavca koji nosi njeno ime – rekao je Degen i dodao da ovo nije samo sezonska moda:

- U ovom trenutku, to izgleda kao prolazna moda jer je u pitanju nov segment. U budućnosti, moglo bi da se dogodi da svi proizvođači u svoju ponudu uključe bezalkoholna vina. Ovakve inovacije ključne su za opstanak vinarstva – naveo je izvršni direktor sajma u Dizeldorfu.

Izvor: Vino & Fino