Približava se VIII Međunarodni dan prokupca

Autor: Admin 05.10.2023

Na Salonu prokupca u hotelu Metropol predstaviće se srpski proizvođači vina od ove sorte koja iz berbe u berbu daje sve bolja vina

Približava se VIII Međunarodni dan prokupca

Najvažnija autohtona crna sorta vinove loze u Srbiji, prokupac, i ove godine proslaviće svoj dan, 14. oktobar! Centralni događaj ovogodišnjeg Dana prokupca je Salon prokupca, već tradicionalna izložba vina od prokupca, i biće održan 14. oktobra u beogradskom hotelu Metropol Palace. Na Salonu će se predstaviti srpski proizvođači vina od ove sorte koja iz berbe u berbu daje sve bolja vina – i ona umereno punog tela, i velika, moćna vina spremna za dugo odležavanje.

Dan i nedelja prokupca biće obeleženi i Karavanom prokupca, dešavanjem koje spaja različite gradove u Srbiji u kojima se prave vina od prokupca i tradicionalno uživa u njima.

Praznik velike srpske sorte, koji se ove godine obeležava osmi put, biće proslavljen i u restoranima i vinotekama širom Srbije, ali i izvan nje. Promocije, degustacije, specijalne ponude i drugi sadržaji podsetiće na važnost prokupca u srpskom vinarstvu i na njegove velike potencijale za budućnost.

Izvor: Vino & Fino