Prvi Pinot Grigio- dijamantska godišnjica

Autor: Admin 23.02.2021

Krajem pedesetih godina, grof Gaetano Marzotto započeo je potragu za stvaranjem novog vina koje će se isticati originalnošću i distinkcijom, istovremeno usklađujući se sa budućim trendovima u industriji.

Prvi Pinot Grigio- dijamantska godišnjica

Oblast Trentino-Alto Adiđe u Italiji pružila je Marzottu savršeno mesto za uzgoj grožđa za vino svežeg, voćnog karaktera zbog tla i klimatskih karakteristika regiona. Marzotto je imao revolucionarnu ideju da vinifikuje crveno grožđe Pinot Grigio kao belo vino da bi proizveo briljantno, elegantno i intenzivno aromatizirano vino - jedino takve vrste u to vreme.

Kada je Santa Margherita debitovala sa belim pinotom grigiom 1961. godine na italijanskom tržištu, odgovor je bila trenutna pohvala za njegov lako pijući stil i mirisnu novost, a posebno je favorizovan među ženskom publikom.

Santa Margherita je sa zadovoljstvom proslavila dijamantsku godišnjicu svoje popularne i omiljene sorte, Pinot Grigio. Tokom poslednjih šezdeset godina, Santa Margherita uspostavlja Pinot Grigio kao elegantno, moderno vino koje je sada postalo polaznik i vodeći italijanski Pinot Grigio širom SAD-a. Sa hiljadama flaša koje se svaki dan otvaraju širom sveta, Pinot Grigio Santa Margherite postao je kultna priča o uspehu „Made in Italy“, rođena iz porodice Marzotto.
Pinot Grigio iz Santa Margherite postao je omiljeni potrošač širom sveta i vodi se kao „najbolje belo vino Italije“ kroz svoj moderan, svestran i svež ukus. Odlikuje se slamnato žutom bojom sa čistom i intenzivnom aromom, pinot grigio Santa Margherite daje neočekivane cvetne note i nagoveštaje citrusa i voća u belom mesu. Svežina i mekoća sorte pružaju savršenu ravnotežu, ustupajući mesto plodu na nepcu koji je istovremeno nežan i stimulativan. Kako je pino grigio Santa Margherite vino sjajnog karaktera, može da prati niz namirnica kao što su sveži sirevi, morski plodovi, testenine, jela od pirinča, belo meso i još mnogo toga, za sve prilike.