Raimonds Tomsons je najbolji somelijer na celom svetu!

Autor: Admin 13.02.2023

Čuveni letonski somelijer odneo je pobedu u finalu nadmetanja ASI Best Sommelier of the World 2023. Pored njega, u finalu su se našli predstavnici Kine i Danske

Raimonds Tomsons je najbolji somelijer na celom svetu!

Pobednik takmičenja ASI Best Sommelier of the World 2023 čije je finale upravo završeno u Parizu, je poznati letonski somelijer Raimonds Tomsons. Tomsons je 2017. proglašen za najboljeg somelijera Evrope, a ove godine upisao se u istoriju svetskog takmičenja time što se dva puta zaredom, i 2019. godine i sada, našao u finalu.

- Raimonds će ući u dvoranu slavnih ASI šampiona, od kojih su mnogi prisutni i ovde i svedočili su ovoj pobedi – navodi Međunarodna asocijacija somelijera.

Pored Tomsonsa, u finalu su se našli i Rize Čoi iz Kine (bronza) i Nina Denmark iz Danske (srebro).

- Divimo se vašoj hrabrosti, posvećenju i profesionalizmu – poručuju u ASI nosiocima drugog i trećeg mesta u finalu takmičenja održanom u Defans areni u Parizu, pred publikom od 3.500 ljudi.

Raimonds Tomsons titulu je preuzeo od nemačkog somelijera Marka Almerta, koji je 2019. odneo pobedu na takmičenju održanom u Antverpenu u Belgiji. Na ovom nadmetanju Tomsons je zauzeo treće mesto.

Predstavnik Srbije, Vuk Vuletić, takmičenje je završio u četvrtfinalu. Uz Vuletića, u Parizu je bio i tim volontera iz Udruženja somelijera Srbije – SERSA, koji su se potrudili da nastup našeg takmičara bude na najvišem nivou.

Izvor: Vino & Fino