Veliko ocenjivanje vina Srbije biće održano u aprilu

Autor: Admin 12.03.2021

Veliko ocenjivanje vina Srbije, manifestacija koju je prošle godine utemeljio Savez vinara i vinogradara Srbije, održaće se od 1-3 aprila 2021. u Beogradu. Vina će se birati u hotelu Radisson Collection, a na istoj adresi će 10. aprila biti održano i proglašenje vina sa najboljim ocenama po kategorijama, najavili su organizatori.

Veliko ocenjivanje vina Srbije biće održano u aprilu

Molimo sve srpske vinare i vinogradare da se odazovu i uzmu učešće na ovoj manifestaciji izuzetnog značaja za srpsko vinarstvo i vinogradarstvo kao i za promociju domaćih vina - naveli su organizatoru u javnom pozivu, uz napomenu da se vina mogu poslati do 25. marta.

Prvo ocenjivanje održano je prošlog februara, oko Svetog Trifuna. Nadmetalo se 295 vina iz više od 100 vinarija, a ocenjivao ih je panel od 32 vinska stručnjaka. Udruženje somelijera Srbije SERSA postaralo se da žiri radi u visokoprofesionalnom ambijentu. Događaj je održan u okviru manifestacije Sveti Trifun na Savskom vencu - u slavu knjige i vina, sa ciljem promocije domaćeg vinarstva i vinogradarstva i unapređenja vinske kulture u Srbiji.

Ove godine vina će se ocenjivati u osam kategorija: bela, roze i crvena vina, potom vina od aromatičnih sorti grožđa, vina pod filmom kvasca, prirodno slatka vina, likerska vina i oranžna vina.

Izvor: Ekapija