01. REGIONALA- izložba regionalnih autohtonih sorti

Autor: Admin

Nešto sasvim novo očekuje nas u subotu 13. novembra. od 13-20H

01. REGIONALA- izložba regionalnih autohtonih sorti

U Beogradu će se 13. novembra u Hotelu Metropol Palace održati prva Regionala, festival vina koji će na jednom mestu okupiti vinarije od Slovenije do Severne Makedonije u čijim se vinogradima i podrumima neguje tradicija vina od autohtonih sorti!

Biće to jedinstvena prilika za sve ljubitelje vina da prvi put na jednom mestu sagledaju odlike i potencijal najznačajnijih lokalnih sorti, sve ono što ovaj naš geografski prostor predstavlja posebnim na vinskoj mapi sveta, od prokupca, plavca malog i vranca, preko tamjanike, pošipa i malvazije, od terana, blatine i rebule, graševine i morave, žilavke i furminta, probusa i kadarke, pa sve do manje poznatih vina od sorti kakve su lipolist, sremska zelenika, seduša, rukatac, zlatarica, grk, trnjak, sansigot, žlahtina, kratošija, krstač, crljenak, babić, neoplanta, sila, trojišćina, refošk...

- Lokalne sorte su istinsko vinsko blago i najbolja ulaznica u veliki vinski svet za čitav region - kaže jedan od najcenjenijih vinara s ovih prostora Luka Krajančić s Korčule, koji će u Beograd po prvi put doneti čitavu paletu svojih proslavljenih vina od pošipa.

Karte možete kupiti ovde

https://www.tickets.rs/program/regionala-2021-3214